26 May
26May

De aandeelhouders van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) hebben dinsdag ingestemd met een verlenging van het mandaat van voorzitter Luc Bertrand. De 70-jarige zakenman heeft de leeftijdsgrens bereikt die AvH hanteert, maar het bedrijf wilde de vroegere CEO twee jaar langer aan boord houden.

De raad van bestuur van AvH wenste Luc Bertrand als voorzitter te behouden "gelet op zijn bijzondere expertise en jarenlange ervaring als investeerder in en bestuurder en manager van talloze bedrijven in verschillende sectoren, met inbegrip van de kernsectoren waarin de vennootschap actief is", zo luidde het in de oproeping van de algemene vergadering. 

De aandeelhouders volgden hen daarin, zo deelde het bedrijf dinsdag na de slotbel mee. Ook Alexia Bertrand, dochter van, en Frederic van Haaren blijven langer in de raad van bestuur. Hun mandaat wordt met vier jaar verlengd.

Luc Bertrand blikte dinsdag in De Tijd al vooruit op de verlenging van zijn mandaat als voorzitter. "Ik heb het geluk dat ik mij nog heel goed voel en ik doe dit heel graag", zei hij. Of hij er binnen twee jaar mee stopt, is nog onduidelijk. "Dat laat ik open", dixit Luc Bertrand.

Bertrand was jarenlang CEO van AvH, tot hij enkele jaren geleden doorschoof naar de voorzittersstoel. Jan Suykens volgde hem op als CEO van de holding met belangen in onder meer CFE (DEME), Delen Private Bank en Bank J. Van Breda & Co.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.