Voormalig ACV-topman Luc Cortebeeck wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de VDAB.  Cortebeeck volgt Karel Van Eetvelt op die nu voetbalclub Anderlecht leidt. Volgens minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is er gekozen voor Cortebeeck omdat hij als voormalig topman van de christelijke vakbond al veel ervaring heeft met sociaal overleg. 

Luc Cortebeeck (70) was eerder federaal voorzitter bij christelijke vakbond ACV, tot eind 2011. Tijdens zijn periode bij het ACV maakte hij de opstart mee van de VDAB.Vanuit zijn positie als vakbondstopman nam hij deel aan het sociaal overleg (tussen werkgevers en werknemers) binnen de SERV, waar hij drie keer voorzitter werd voor één jaar tijd, en binnen de Groep van 10 op het federale niveau. Tussen 2010 en 2012 was hij ook regent bij de Nationale Bank van België.  

Op internationaal vlak heeft Cortebeeck een lange staat van dienst in de Internationale Arbeidsorganisatie, waar hij vicevoorzitter en voorzitter is geweest van de Raad van Bestuur en ook vandaag nog een actieve rol speelt in het overleg tussen werkgevers, werknemers en overheid.

Bron: VRT NWS

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.