Dr. Luc Herry is woensdagavond door de raad van bestuur verkozen tot nieuwe voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicatien (BVAS). Hij volgt Philippe Devos op, die eerder deze maand zijn mandaat neerlegde.

Herry is een huisarts in Chaudfontaine en is een "ervaren en sociaal bewogen syndicalist", klinkt het in een mededeling. Zijn engagement startte al aan de Luikse universiteit waar hij woordvoerder was van de vereniging van de geneeskundestudenten Arem. Eens hij was afgestudeerd in 1980 sloot hij zich aan bij BVAS "om ons beroep van huisarts en arts-specialist te verdedigen en om te waken over de toegankelijkheid van de zorg voor onze patiënten".

Op dit moment vertegenwoordigt hij BVAS in belangrijke overlegorganen van het RIZIV zoals de nationale commissie artsen-ziekenfondsen.

Hij krijgt meteen al belangrijke uitdagingen op zijn bord, zoals het begrotingsoverleg, onderhandelingen over een nieuw akkoord artsen-ziekenfondsen en de campagne voor de medische verkiezingen in 2022.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.