Luc Van Milders (71), de nieuwe voorzitter van de nv Bockhold, de holding boven de Limburgse Brouwerij Martens, is al geruime tijd actief als raadgever voor familiebedrijven. Dat gebeurt via de vennootschap Consilio Partners, die onder meer advies aan familiebedrijven verschaft. 

Brouwerij Martens was een van de klanten van het adviesbureau. Consilio Partners gaf advies over de aanstelling van een niet-familiale voorzitter van de raad van bestuur en een niet-familiale CEO. De oudste brouwerij en het oudste familiebedrijf van de provincie Limburg heeft vandaag zijn tweede niet-familiale CEO. Wim Van den Bossche volgde dit voorjaar Danny Dresselaerts als CEO op.

Brouwerij Martens is een buitenbeentje in de Belgische bierwereld. De onderneming staat van oudsher sterk in winkelverkoop, goed voor 95 procent van de omzet. De brouwerij, die werd gesticht in 1758, wordt geleid door twee telgen van de achtste generatie, Jan Martens (59) en Fons Martens (62). Vorig jaar haalde de familiale holding nv Bockhold een omzet van bijna 185 miljoen euro.

Luc Van Milders volgt Henri Leenen (72) op als voorzitter van de raad van bestuur van Bockhold. Leenen werkte in de brouwerij. Daarmee krijgt de defamiliarisering extra schwung. "De familie Martens heeft me gevraagd de transitie naar de negende generatie mee te begeleiden", duidt Luc Van Milders zijn aanstelling. "Een mandaat als voorzitter van de raad van bestuur van de nv Bockhold leek hen hiervoor aangewezen."

Bron: Trends


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.