Afgelopen weekend had minister Van Peteghem in de krant De Zondag laten optekenen dat hij gek is van de vol-au-vent die ze bij Lunch Garden op het menu hebben staan. De perfecte aangelegenheid voor de restaurantketen en Comeos om hem te laten proeven wat hij mist. Tegelijkertijd greep de CEO van Lunch Garden het moment aan om de noodlijdende situatie van Lunch Garden aan te kaarten.

"We zijn opnieuw drie maanden gesloten en we missen perspectief. We hebben het financieel en emotioneel moeilijk", stelt Biebuyck. "Als we kijken naar het jaar 2020 dan hebben we dat afgesloten met een omzetverlies van 100 miljoen euro. En bepaalde kosten zoals de huur blijft doorlopen", verduidelijkt ze.

Handelsfederatie Comeos vindt dat de restaurantketens gestraft worden voor hun succes, want er is een plafonnering aan de steun die ze krijgen. Als topprioriteit schuiven ze een opheffing van de huurkosten naar voren.

Minister Van Peteghem heeft begrip op voor het gebrek aan perspectief, maar maakt meteen duidelijk dat ze na het overleg vandaag/vrijdag nog geen versoepelingen moeten verwachten.

"Ik pleit ook voor een exitplan. We zijn op zoek naar maatregelen die technisch mogelijk zijn en waarbij we nog steun kunnen bieden in de periode dat de restaurants gesloten zijn", aldus Van Peteghem. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.