Lynn Callewaert is door de leden van Vrouw & Maatschappij (V&M) verkozen tot nieuwe nationaal voorzitter. Ze zal de komende drie jaren aan het hoofd staan van de vrouwenbeweging van CD&V. “Ik wil er vooral voor zorgen dat alle vrouwen zich vertegenwoordigd voelen door de politiek en wil hen oplossingen bieden voor problemen”, aldus de nieuwe voorzitter. 

Lynn Callewaert studeerde Geschiedenis en Politieke Wetenschappen en is 31 jaar.  Lynn is momenteel schepen van Welzijn, Zorg en Lokaal Mondiaal Beleid in de gemeente Harelbeke en fractiemedewerker Sociale Zaken in de Kamer. Ook is ze provinciaal voorzitter van Vrouw & Maatschappij in de provincie West-Vlaanderen.

Callewaert is ook al langer geëngageerd bij V&M als provinciaal voorzitter van West-Vlaanderen. Met Lynn Callewaert aan het hoofd richt V&M nu haar blik op de belangrijke verkiezingen van 2024. 

De uitdagingen zijn groot, maar met haar dossierkennis, haar openheid voor ieders bezorgdheid en haar volharding in het bereiken van een compromis, hoopt ze van CD&V opnieuw de toonaangevende partij te maken die vrouwen versterkt op alle levensdomeinen.

"Wij kunnen alleen vrouwen vertegenwoordigen als wij weten wat bij hen leeft. We moeten naar hen luisteren en met hen de dialoog aangaan, niet alleen met wie we kennen. We moeten verbreden. Enkel zo zullen onze standpunten relevant zijn en gedragen worden”, aldus kersverse nationaal voorzitter Lynn Callewaert. 

Bron KW

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.