28 Jun
28Jun

Op algemene vergadering van de profliga werd ondervoorzitter Maarten Bostyn (40) verkozen als opvolger van Arthur Goethals. De dynamische voorzitter van Limburg United is de grote bezieler van de BNXT League. Het basketbal bewandelde de laatste jaren reeds de weg van professionalisme en Maarten Bostyn wil zijn geliefkoosde sport nog meer op de kaart zetten. 

Maarten Bostyn is aan zijn zevende seizoen als voorzitter van basketclub Limburg United bezig en is nu ook de nieuwe voorzitter van de Belgische basketliga. Hij is ook grote bezieler van de BeNeLiga, waarbij uit de Pro Basketball League tien clubs komen en ook de Nederlanders startten met tien clubs.  “Er is nog werk aan de winkel”, vertelt de nieuwe voorzitter. “In de eerste plaats zijn we allemaal blij dat de BNXT League dit jaar eindelijk kan starten. Deze beslissing is broodnodig om onze sport te doen blijven groeien op vlak van populariteit en professionalisme. Basketbal is een prachtige sport die wel aandacht krijgt in de media, maar daar moeten we nog verder in groeien. Ook op sociale media moeten van de clubs uit meer acties komen om de mensen nog warmer te maken voor het basketbal."

Er zijn nog andere aandachtspunten die op de agenda van de voorzitter staan: "Betere communicatie onderling tussen de clubs. Al wil ik meegeven dat we goed bezig zijn, maar het kan altijd beter. Ook denk ik dat er nog mogelijkheden moeten zijn om de supporters nog meer te betrekken tijdens de wedstrijden. Het afgelopen seizoen is gebleken dat basketbal zonder publiek een totaal andere belevenis is.” 

Maarten Bostyn was zelfstandig advocaat aan de Hasseltse balie, tot hij in 2010 het isolatiebedrijf Isola Belgium van zijn schoonvader overnam.

Bron: HLN

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.