Manfred Sellink, de vroegere directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, wordt de nieuwe directeur van het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Dat meldt het Gentse stadsbestuur. Sellink volgt op 1 april Cathérine Verleysen op, die sinds maart 2018 tijdelijk als museumdirecteur aan de slag was na de exit van Catherine de Zegher naar aanleiding van de zaak-Toporovski.

De Zegher werd aan de kant geschoven nadat het Gentse MSK internationaal gezichtsverlies had geleden omdat het kunst van het controversiële Russische koppel had tentoongesteld. Toporovski en zijn vrouw kwamen in opspraak door een collectie van 24 werken van Russische avant-gardekunstenaars in het MSK Gent. De werken werden in 2017 in bruikleen gegeven maar kunstkenners twijfelden in een o pen brief aan de echtheid van de werken.

Sellink werd geselecteerd door een externe jury en de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Kunsten en Design heeft zijn aanstelling bevestigd. 

"Tot voor kort was Sellink directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Eerder was hij directeur van de Brugse musea en senior conservator in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast is hij sinds 2012 gastprofessor Museumkunde en Cultuurbeleid aan de Universiteit Gent. Vanuit zijn functies heeft hij sinds 1990 vele internationale tentoonstellingen gemaakt en tal van bestuursfuncties bekleed", zegt het stadsbestuur.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.