18 Dec
18Dec

Mark Andries heeft te kennen gegeven afstand te doen van zijn bestuursmandaat bij NV BAM/Lantis. De Vlaamse Regering draagt Marc Descheemaecker voor om zijn plaats in te nemen.

Marc Descheemaecker behaalde in 1977 het diploma Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen aan UFSIA Universiteit te Antwerpen. In 1978 vervolledigde hij zijn studies aan het Europa College te Brugge waar hij een postgraduaat in de Europese Economie behaalde.

Marc Descheemaecker was CEO van de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) van 2004 tot 2013 en is sinds 2013 voorzitter van de raad van bestuur van BAC (Brussels Airport Company).

Daarnaast is Marc Descheemaecker ook voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn en Lijncom,  lid van de raad van bestuur van de Europese Investeringsbank (EIB) en het Europees Investeringsfonds (EIF). Marc Descheemaecker is lid van de raad van bestuur van Gimv sinds oktober 2014.

Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken. Lantis is een overheidsbedrijf dat door de Vlaamse Regering werd aangeduid als bouwheer van de Oosterweelverbinding.

Foto: GIMV

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.