Marc Janssens is voormalig zakenbankier en vennoot van de beursvennootschap Petercam. Hij was tot nu toe bij Baltisse verantwoordelijk voor het beheer van de thesaurie en van het belang van Balcaen in de Amerikaanse vloerbekledingsreus Mohawk.

Hij volgt  Didier Ysenbaert op, die op zijn 67ste met pensioen vertrekt. Ysenbaert blijft wel nog bestuurder bij Baltisse en zal enkele dossiers blijven opvolgen. Hij was tussen 2001 en 2008 financieel directeur van Balta, de tapijtgroep die decennialang in de handen van de familie Balcaen was. Filip Balcaen is uitvoerend voorzitter van Baltisse. 

Baltisse focust vooral op vastgoed en private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven).

Tot de vastgoedportofolio behoren o.a.het gebouw van de Galleria Inno in Hasselt, dat van H&M in Luxemburg en het project Cathédrale in Luik.

Wat betreft de private-equityportefeuille participeert Baltisse in diverse sectoren: Stevia One dat het natuurlijke calorieloze zoetmiddel stevia maakt, de specialist in knelpuntberoepen House of Talents, de Poolse producent van brandwerend glas Polflam en de West-Vlaamse accountant Partners in Accountancy.

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.