Om de energietransitie de komende jaren te versnellen, zijn zowel in Europa als in andere markten aanzienlijke investeringen nodig om het offshore net en de productie van hernieuwbare energie uit te breiden. Elia Group heeft de voorbije jaren bijgedragen tot de ontwikkeling, de bouw, de integratie en het beheer van het elektriciteitsnet op zee. 

Via de dochterbedrijven Elia en 50Hertz werden innoverende projecten uitgevoerd, zowel in de Noordzee als in de Baltische Zee. 

Met de oprichting van WindGrid wil Elia Group haar internationale activiteiten verder uitbreiden door in te spelen op geplande grootschalige investeringen voor de ontwikkeling van offshore elektriciteitsnetten in Europa en daarbuiten. Zo wil de Europese Commissie de huidige offshore windcapaciteit tegen 2030 verviervoudigen tot 60 GW en tegen 2050 voort optrekken naar 300 GW.

WindGrid zal vanaf 1 april 2022 geleid worden door de Duitser Markus Laukamp. Als managing director bij het Duitse STEAG New Energies Gmbh heeft hij een solide trackrecord in het plannen en managen van strategie- en implementatieprojecten. 

Bovendien heeft hij door zijn eerdere functies bij Booz Allen Hamilton (nu onderdeel van PwC), Essent en DONG Energy (nu Ørsted) een grondige kennis van de Duitse en Europese energiemarkten. 

Markus Laukamp heeft zowel natuurkunde gestudeerd (Technische Universiteit van Aken en de Florida State University) als bedrijfskunde (FernUniversität in Hagen).

Bron: Elia 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.