Marleen Mannekens wordt de 23ste partner bij Grant Thornton België. Als Quality & Risk Control Partner zal ze een kwaliteitsfunctie vervullen binnen de organisatie. Daarnaast staat ze als Audit Partner ter beschikking van de collega's voor interne consultaties en bij technische of complexe vragen (zowel audittechnisch als Belgian GAAP en IFRS).

Marleen Mannekens vertrok in 2020 bij EY. Grant Thornton kon haar overtuigen om met haar expertise en ervaring het kantoor te komen versterken. 

Marleen Mannekens zal voor 65% van haar tijd de rol van Quality & Risk Control Partner opnemen. Gezien de recente evoluties in het beroep winnen risicobeheersing en kwaliteitsmanagement steeds meer aan belang.

Bijkomend is een deel van haar tijd voorbehouden voor technische ondersteuning van de 200 collega's. Mannekens heeft immers een uitgebreide expertise op het vlak van IFRS, wettelijke en revisorale opdrachten, en op internationale dossiers.

Daarnaast is Marleen Mannekens ook lid van onder meer diverse technische commissies bij het IBR (Instituut van de Bedrijfsrevisoren) en van het bestuursorgaan van het ICCI (Information Centre for the Auditing profession). Ze geeft ook les aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en is gastlector aan de Universiteit Gent.

Marleen Mannekens (56) startte haar carrière als Handelsingenieur van de Solvay Brussels School of Economics & Management, met een bijkomende Master en Gestion Fiscale.

Ria Verheyen, Managing Partner Grant Thornton België, vult aan: "Marleen Mannekens is voor onze organisatie en voor velen van de collega's geen onbekende die ons vervoegt. Met haar uitgebreide expertise en ervaring is zij de geschikte persoon om onze strategische doelstellingen mee vorm te geven en te verwezenlijken."


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.