Leleux Associated Brokers, de grootste onafhankelijke beursvennootschap van België, breidt haar raad van bestuur uit. Massimo Bencardino wordt uitvoerend bestuurder en lid van het directiecomité. Hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële omkadering van de meer dan 30 agentschappen die Leleux Associated Brokers telt in Vlaanderen, Brussel & Wallonië. De benoeming werd goedgekeurd door de Nationale Bank van België. 

Massimo Bencardino heeft meer dan 16 jaar ervaring in commerciële functies. In zijn laatste functie was hij commercieel directeur bij Banca Monte Paschi Belgio (sinds 2019 Aion Bank), en dat sinds 2013. Hij heeft een diploma in internationale en diplomatieke wetenschappen van de Universiteit van Napels. Daarna deed hij gespecialiseerde studies in Europees beleid aan de VUB. Tenslotte deed hij een postgraduaat in industrieel en technologisch management, economische wetenschappen en management aan de Solvay Brussels School. 

De raad van bestuur van Leleux Associated Brokers telt nu elf leden: zeven niet-uitvoerende bestuurders en vier uitvoerende bestuurders, in overeenstemming met de Bankwet:

  • De niet-uitvoerende bestuurders zijn Véronique Leleux, Lutgarde Leleux, Isabelle Leleux, Guy Boulanger-Kanter, Vincent Renwart, Guy Bertrand en Thibaut Willems. 
  • De uitvoerende bestuurders zijn Olivier Leleux, Frédéric Dorsimont, Frédéric Liefferinckx en Massimo Bencardino.

Véronique Leleux is voorzitter van de raad van bestuur. Olivier Leleux is op zijn beurt voorzitter van het directiecomité, waar ook de drie overige uitvoerende bestuurders deel van uitmaken: Frédéric Dorsimont, Frédéric Liefferinckx en Massimo Bencardino. Thibaut Willems is voorzitter van het audit- en risicocomité, waarin naast hem twee niet-uitvoerende bestuurders zetelen, met name Isabelle Leleux en Guy Boulanger-Kanter.  

Olivier Leleux, voorzitter van het LAB directiecomité, licht toe: "De komst van Massimo brengt nieuwe perspectieven voor onze beursvennootschap en een versterkte dynamiek binnen het directiecomité, tussen Frédéric Dorsimont, Frédéric Liefferinckx en mezelf. Zo kunnen we de ontwikkeling en groei van de beursvennootschap duurzaam verankeren, terwijl we blijven investeren in de continue verbetering van ons serviceaanbod voor onze cliënten". 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.