07 Jun
07Jun

De materialen- en recyclagegroep Umicore heeft een opvolger gevonden voor Marc Grynberg, die eerder dit jaar bekendmaakte te willen stoppen als CEO. De nieuwe topman wordt Mathias Miedreich, een Duitser die momenteel aan de slag is bij de Franse autotoeleverancier Faurecia.

Grynberg en Miedreich zullen een aantal maanden samenwerken, waarna de Duitser in de loop van het vierde kwartaal het roer zal overnemen, zo kondigde Umicore maandag aan.

Miedreich, een veertiger, is momenteel lid van het directiecomité van Faurecia, een Franse toeleverancier van de autosector. Hij heeft een masterdiploma "International Business Management" en startte zijn carrière bij KPMG. Hij werkt intussen al meer dan twintig jaar in de autosector en was aan de slag bij onder meer Siemens en Continental.

"We hadden de lat zeer hoog gelegd om een waardige opvolger te vinden voor Marc en we zijn ervan overtuigd dat Mathias heeft wat nodig is om Umicore met succes te leiden in de volgende fase van haar ontwikkeling", zegt Umicore-voorzitter Thomas Leysen in een persbericht. "Zijn ruime internationale ervaring opgedaan bij toonaangevende internationale ondernemingen, zijn grondige kennis van de autosector en zijn sterke focus op klanten, mensen en technologie vormen de juiste mix voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf."

Het is de bedoeling dat Marc Grynberg in 2023 - "na een gepaste pauze om de vereiste autonomie van de nieuwe CEO te verzekeren" - toetreedt tot de raad van toezicht van Umicore.

Grynberg kondigde bij de voorstelling van de jaarresultaten 2020 in februari aan dat de zoektocht naar een opvolger was opgestart. De Belg leidt het Bel20-bedrijf sinds 2008. Umicore heeft iets meer dan 10.800 mensen in dienst. De hoofdzetel van het bedrijf is gevestigd in Brussel, het heeft in België nog vestigingen in Brugge, Hoboken en Olen.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.