Mauro Michielsen is woensdag verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel. Dat heeft de organisatie die de scholieren uit het Vlaamse middelbaar onderwijs vertegenwoordigt, bekendgemaakt.

Michielsen, leerling van het Sint-Pieterscollege in Leuven, was de voorbije jaren al actief in de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Nu wordt hij dus voorzitter en daarmee ook de woordvoerder van de Vlaamse scholieren. Hij volgt Louis Notte op, die twee jaar VSK-voorzitter was. 

Notte is intussen afgestudeerd en daarom moest de organisatie op zoek naar een nieuwe voorzitter. In zijn campagne voor het voorzitterschap pleitte Michielsen voor onder andere minder huiswerk, een latere start van de schooldag, een maximumfactuur in het secundair onderwijs, de kans voor scholieren op een dag thuiswerk per week en het afschaffen van strikte kledingregels, zo staat op zijn Instagrampagina.

Volgens de VSK werd Mauro Michielsen "door een recordaantal aanwezige scholieren verkozen", zo klonk het op de microblogsite Twitter.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.