Mediafin, de uitgever van zakenkranten De Tijd en L'Echo, neemt start-up openthebox over. Met de overname boort Mediafin een nieuwe markt aan, die van de bedrijfsdata, klinkt het vrijdag in een persbericht. 

Openthebox is een online platform op basis van open data waarmee gebruikers op een transparante manier inzicht kunnen krijgen in de gezondheid van bedrijven, in de onderlinge verbanden tussen bedrijven en het netwerk achter ondernemers. Het bedrijf werd vijf jaar geleden opgericht door IT-ondernemer Niek Bartholomeus. 

Steve Deplacie, manager business development bij Mediafin, zal na de overname alles aansturen. Bartholomeus blijft aandeelhouder bij openthebox en zal ook operationeel mee de uitbouw ondersteunen. 

"Technologisch is dit een heel sterk platform dat synergiën kan leveren voor beide bedrijven: de redacties van De Tijd en L'Echo kunnen hun nieuwsartikels verrijken met de data van openthebox", aldus Deplacie. "En omgekeerd kunnen wij de gebruikers van het platform artikels aanbieden die verschenen zijn over de persoon of het bedrijf waar ze een opzoeking over doen." 

Voor de verdere expansie van het platform plant Mediafin op termijn enkele mensen extra aan te werven. Ook de merknaam blijft behouden. 

"De overname van openthebox past perfect binnen de plannen van Mediafin om verder te groeien. Het aanbieden van bedrijfsdata is namelijk een activiteit die complementair is met wat Mediafin nu al doet: onze lezers en luisteraars een inkijk geven in het Belgische bedrijfsleven", duidt CEO Peter Quaghebeur.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.