Mediahuis, de groep boven onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad, is nu ook actief in Duitsland. Het geeft er voortaan onder meer de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten uit. De mediagroep maakte eind september vorig jaar bekend dat hij met de overname van Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) voet aan grond wilde krijgen in Duitsland. Die overname is nu afgerond, meldt Mediahuis. 

Via de overname van AVG wordt Mediahuis ook de meerderheidsaandeelhouder (70 procent) van Medienhaus Aachen. Die geeft de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten uit, en heeft onder meer ook digitale media, radio en postdiensten in de portefeuille. Medienhaus Aachen telt 400 personeelsleden en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro. Mediahuis is al actief in België, Nederland, Ierland en Luxemburg. 

Voor CEO Gert Ysebaert is de uitbreiding van de activiteiten naar de Duitse regio Noordrijn-Westfalen "een logische volgende stap". De regio sluit aan bij de bestaande activiteiten, zo klinkt het in een persbericht, en "de sterke merken van AVG bieden een mooie toegevoegde waarde aan het Mediahuis-portfolio". Met zowat 4.300 werknemers realiseert Mediahuis een omzet van meer dan een miljard euro.

Bron. Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.