Al meer dan vijftien partijen hebben zich de voorbije maand gemeld als kandidaat om de Antwerpse Boekenbeurs over te nemen. Dat zegt veilinghuis Hammertime, dat door de gerechtsmandataris werd aangesteld om de dataroom van de overname te beheren. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 30 maart om middernacht aanmelden. Als ze dat doen, krijgen ze toegang tot de nodige informatie omtrent de overname.

Een effectief bod kunnen de kandidaat-overnemers vervolgens uitbrengen tot 2 april om 17 uur, bij de aangestelde deurwaarder. Volgens Hammertime is er al interesse uit Antwerpen zelf, maar ook uit Mechelen, Brussel, Kortrijk, Gent, Sint-Truiden en Brugge. Of de Boekenbeurs in de toekomst nog in Antwerp Expo zal plaatsvinden, zal dus nog moeten blijken.

Boekenbeurs-organisator Boek.be zat al geruime tijd in moeilijke financiële papieren door terugvallende bezoekcijfers en een herstructureringsplan dat eind 2019 werd voorgesteld, raakte doorkruist door de coronacrisis. Die laatste zorgde ervoor dat er in 2020 geen Boekenbeurs kon plaatsvinden, waardoor nagenoeg de volledige bron van inkomsten van Boek.be in rook opging. 

Boek.be kreeg wel zes maanden bescherming van schuldeisers, maar dat bleek niet voldoende. Er wordt nu een overnemer gezocht voor de Boekenbeurs, onder meer in de hoop de negen resterende werknemers van Boek.be te kunnen behouden en de schuldeisers te kunnen terugbetalen.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.