Het Veurnse honingbedrijf Meli neemt het Nederlandse de Traay over, het bekendste honingbedrijf van onze noorderburen. Beide bedrijven blijven wel als afzonderlijke entiteiten bestaan in Veurne en Lelystad. Met de overname wordt het gamma aan honingproducten uitgebreid en positioneren de bedrijven zich beter op de Europese markt. Dat meldt Meli nv maandag in een persbericht.

Volgens Meli "combineert de overname de synergie, maar ook de complementariteit van twee hechte familiebedrijven met de doelstelling om innovatief uit de hoek te komen en stevig in te zetten op kwalitatief en duurzaam ondernemen met respect voor elkaars cultuur en bedrijfsvoering". De fusie moet ook zorgen voor een sterkere positie op de Europese markt.

Voor de honingliefhebbers betekent de samenwerking een completer assortiment van honing en honingproducten. Zo wordt het bestaande assortiment, met onder meer vaste en vloeibare honing, honingwafels en honingchoco, uitgebreid met de unieke honingvari√ęteiten en cosmeticaproducten van de Traay.

Meli nv en de Traay bv zullen als twee volwaardige entiteiten aanwezig blijven in Veurne en Lelystad en zullen actief blijven onder deze bedrijfsnamen en met behoud van personeel en diensten. De 55 medewerkers van Meli en de 60 van de Traay kunnen dus gewoon in dienst blijven.

Het Veurnse honingbedrijf Meli, met onder meer de merken Meli en Melapi, werd opgericht in 1925 door Alberic Florizoone. Tussen 1935 en 1999 was het ook de uitbater van het voormalige Meli Park, dat uiteindelijk verkocht en omgevormd werd tot Plopsaland De Panne. Het Nederlandse bedrijf de Traay zag in 1977 het levenslicht.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.