17 Dec
17Dec

Michel Milcent is een Fransman met internationale ervaring, vooral op het gebied van commercieel management in B2B-bedrijven. Hij startte zijn carrière bij Xerox (UK), waar hij van een verkoopfunctie doorgroeide naar algemeen management. Daarna werd verkoopverantwoordelijke voor Frankrijk, Spanje en Italië bij Office Depot en gedelegeerd bestuurder van Selecta France, een belangrijke speler in de automatische drankdistributie. 

De nieuwe ceo staat meteen voor een zware uitdaging. Omdat Fountain vooral aan bedrijven en zelfstandigen levert in België, Frankrijk en Denemarken, hebben de lockdowns er zwaar ingehakt. Ondanks de invoering van tijdelijke werkloosheid in België en Frankrijk, moest Fountain een nieuw 'optimaliseringsplan' (lees: kostenbesparingen) opstellen.

De Covid-19-crisis heeft Fountain in financiële problemen geduwd. De banken ING, BNP Paribas Fortis en CBC (KBC) en de Waalse overheidsinstelling Sogepa hebben een terugbetalingsuitstel verleend voor twee aflopende kredieten van elk 250.000 euro. De directieleden hebben hun variabel loon voor 2019 en 2020 opgegeven, en sommigen een deel van hun vast loon.

Auteur: Philip Peeters

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.