Het Belgische beursgenoteerde koffieservicebedrijf Miko heeft een minderheidsbelang van 25 procent genomen in zijn Nederlandse sectorgenoot MAAS, zo maakt Miko na beurssluiting bekend. Financiële details werden niet vrijgegeven.

De aandelen werden overgedragen door de bestaande aandeelhouders: het investeringsfonds Nimbus en het managementteam. Aan de resterende 75 procent zijn bepaalde voorkeurrechten gebonden.

MAAS, met zetel in Eindhoven, realiseerde voor de coronacrisis een jaaromzet van ongeveer 70 miljoen euro met ruim 500 medewerkers. De klanten zijn vooral grote bedrijven, openbare instellingen en universiteiten. Buiten warme dranken voorziet MAAS ook in een ruim assortiment van frisdranken, snacks en gezonde tussendoortjes.

Miko was voor de overname al in Nederland actief met dochterbedrijf 'Miko Koffie Service'. Dat behaalde met een 50-tal medewerkers een omzet van ongeveer 10 miljoen euro. Dit bedrijf richtte zich vooral op de horeca- en sportsector. "Beide bedrijven zijn dus bijna perfect complementair", klinkt het. "Met deze participatie zetten we Miko nog veel sterker op de kaart van Nederland, en gezien de taal, de korte geografische en culturele afstand tussen Miko en MAAS, zijn er op termijn ongetwijfeld opbouwende synergiën mogelijk."

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.