Het Turnhoutse koffiebedrijf Miko neemt koffiebrander SAS uit Beerse over. In afwachting van de bekendmaking van de deal, werd het aandeel van Miko op de Brusselse beurs tijdelijk geschorst.

SAS telt een honderdtal werknemers en boekt een jaaromzet van 35 miljoen euro. Miko werkt al langer samen met de koffiebrander voor bepaalde gespecialiseerde koffieproducten en telt nu zowat 12,4 miljoen euro neer om hem over te nemen.

"Waar Miko zich historisch vooral richt naar de buitenhuismarkt, bedrijven, horeca en instellingen, heeft SAS van oudsher een sterke positie in de retail. Op deze manier creëren we dus een mooie complementariteit", zegt Miko-CEO Frans Van Tilborg.

Omdat de volumes koffie die Miko zal branden en verpakken door de overname zullen verdubbelen, gaat het bedrijf een nieuwe branderij bouwen bij Turnhout. "Deze nieuwbouw ligt op 5 kilometer van de huidige vestiging van Miko, en op 9 kilometer van SAS. Een ideale uitvalsbasis dus voor al ons personeel", aldus Van Tilborg. "Wij verwachten dat de nieuwbouw binnen drie jaar volledig operationeel zal zijn."

In mei verkocht Miko nog zijn kunststofverpakkingenafdeling - goed voor ruim de helft van zijn omzet - aan een Duitse groep. Het beursgenoteerde bedrijf liet toen weten dat het zich wou focussen op zijn koffiediensten. In juli lijfde Miko al de Nederlandse sectorgenoot Maas in.

Bron: Belga 

Meer weten over overnames? Corporate Finance 4.0 - De Bestuurder 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.