Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke, ook bevoegd voor luchthavens, verdedigt de raad van bestuur van Brussels South Charleroi Airport die eind augustus in Venetië plaatsvond in plaats van in Gosselies. De reis heeft de luchthaven maar een duizendtal euro gekost, zei Crucke maandag in het Waals parlement.

De raad van bestuur van de luchthaven van Charleroi vond eind augustus plaats in Venetië. Dat is ook zo voorzien in de nieuwe statuten van de luchthaven: één raad van bestuur op twee gaat door in de drijvende stad, in de hoofdkantoren van Save, dat het privébedrijf Belgian Airports controleert. Dat is de grootste aandeelhouder van de luchthaven van Charleroi. 

De vakbonden reageerden echter erg kwaad over de afreis naar Italië, temeer omdat de luchthaven in financieel moeilijke papieren zit. Hier en daar werd zelfs een parallel getrokken met de Publifin-affaire. 

Bevoegd minister Jean-Luc Crucke (MR) verdedigt de luchthaven. "Volgens de cijfers die BSCA in alle transparantie heeft bezorgd, bedraagt de verplaatsingskost in totaal 2.200 euro, dus minder dan 250 euro per persoon. Daar moet je nog de verplaatsingskosten van de Italiaanse bestuurders van af trekken. In totaal gaat het om een nettokost van ongeveer 1.000 euro", legde hij maandag uit in het Waals parlement. 

Bovendien is er eind augustus besproken om de aandeelhouders voor te stellen om voortaan maar één vergadering per jaar in Venetië te laten doorgaan, aldus Crucke. Die vergadering zou dan samenvallen met de jaarlijkse strategische vergadering in Italië. "Ik denk dat de vergelijking met de affaire Publifin absoluut niet gerechtvaardigd is", zei hij nog.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.