Moore Belgium, een onafhankelijke accounting- en consulting dienstverlener (met een verwachte omzet van 85 miljoen euro in 2021 en een team van ruim 700 medewerkers) stapte in augustus 2020 in een solide partnership met Waterland, waardoor zich nieuwe kansen aandienden voor versnelde groei, fusies en overnames met als doel het verkrijgen van een leidende positie op de Belgische accounting- en consulting markt in haar marktsegment.

Het is vanuit deze strategische toekomstvisie dat Moore Belgium twee nieuwe partners vond bij MINT Europe en Qristalfin. 

MINT Europe ondersteunt ondernemingen door hen door lokale en Europese subsidieprogramma’s te navigeren, subsidiemogelijkheden te identificeren, strategische innovatieprojecten te structureren en subsidievoorstellen te coördineren en te schrijven. Het bedrijf is is momenteel gehuisvest in Antwerpen, Sint-Martens-Latem en Kortrijk en realiseerde in 2020 een omzet van 3,3 mio euro met een team van 21 medewerkers. Met deze fusie versterkt Moore Belgium haar dienstverlening op het vlak van subsidieadvies, waarbij het bestaande team van subsidie-experten zal worden geïntegreerd in het team van MINT Europe. 

Sonja Vancrayenest, CEO, MINT Europe: “Als referentiekantoor voor subsidieadvies in België, betekent de integratie met Moore Belgium een belangrijke stap in het groeitraject van MINT Europe. Deze nieuwe mijlpaal in het MINT-verhaal is een mooie kans voor onze organisatie, onze medewerkers en onze klanten.

Daarnaast krijgt Moore Belgium er een nieuwe locatie en nieuw kantoor in West-Vlaanderen met Qristalfin. Qristalfin helpt ondernemers bij hun businessplan. Zeker voor start-up en scale-up bedrijven biedt het aanleveren van de juiste financiële expertise een meerwaarde voor verdere strategische groei. Qristalfin werd in 2018 opgericht door Nathalie De Ceulaer, die voordien CFO en financieel adviseur was bij een breed gamma van bedrijven, van fintech scale-ups tot familiale KMO’s, en ook bij het investeringsfonds Fortino Capital. 

“De geïntegreerde financiële dienstverlening die we met Qristalfin aanbieden aan groeibedrijven was onmiddellijk een succes in de markt. We botsten als kleine entiteit ook op limieten. Door nu de krachten te bundelen met Moore Belgium, moeten we onze klanten niet langer lossen als ze doorgroeien en internationaliseren, en kunnen we hen nog beter en breder bijstaan in hun groeiverhaal als een betrouwbare en pragmatische ‘compagnon de route’,” vertelt Nathalie De Ceulaer, Zaakvoerder, Qristalfin.

Peter Verschelden, Chairman, Moore Belgium: “Opnieuw mag ik trots zijn. Trots dat we met MINT Europe en Qristalfin opnieuw twee sterke ervaren partijen aan boord krijgen die volledig onze waarden ‘ondernemen, delen en innoveren’ mee onderschrijven. Vanuit de passie waarmee zij dagelijks hun klanten ondersteunen op hun weg naar groei vormen zij voor hun klanten, én vanaf heden ook voor Moore Belgium, de ideale compagnon de route!”Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.