Montea actief in Duitsland


30 May
30May


Montea  MONT-0,45% kondigde donderdagmorgen nog geen concreet project aan in Duitsland, maar legde al wel uit hoe het te werk zal gaan. Montea gaat in zee met IMPEC Groep. Die logistieke ontwikkelaar heeft bedrijven als Seifert Logistics, Duvenbeck en Mateco in portefeuille. De voorbije jaren ontwikkelde IMPEC meer dan een half miljoen vierkante meter aan verhuurde opslagruimte.

'IMPEC Groep gaat voor Montea op zoek naar hoogwaardige én duurzame ontwikkelings- en investeringsopportuniteiten op de Duitse markt. Montea zal voor die projecten optreden als financiële partner tijdens de ontwikkelingsfase en als eindinvesteerder bij de oplevering. IMPEC Groep zal bijdragen tot de forse groeiambitie van Montea', zegt Montea-CEO Jo De Wolf.

Montea hoopt nog voor het einde van het jaar zijn eerste projecten in Duitsland aan te kondigen. Duitsland wordt dan het vierde land waar Montea actief is, na België, Nederland en Frankrijk. De groep laat verstaan dat de schuldgraad ruimte voor expansie biedt. 'Met een schuldgraad van 39 procent kunnen we snel groeien in Duitsland.'

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.