Montea heeft op Schiphol Logistics Park een delivery station van 10.600 m² opgeleverd op een terrein van 2,4 hectare. De site werd eind 2019 aangekocht van SADC (Schiphol Area Development Company).

Amazon Logistics helpt onafhankelijke lokale koeriersbedrijven bij het uitbouwen van hun activiteiten en wil zo zorgen voor meer capaciteit en flexibiliteit in het leveringsnetwerk van Amazon met het oog op de steeds grotere vraag bij de klanten. 

Pakjes zullen naar het leveringscentrum worden verstuurd vanuit de bestaande Europese fulfilment- en sorteercentra van Amazon. Ze worden er in bestelwagens geladen en vervolgens aan de klanten bezorgd.

Montea investereert 27 miljoen euro. Amazon huurt het gebouw en de parking voor een periode van tien jaar. De site zal operationeel zijn in de zomer van 2021 en ongeveer 200 directe jobs creëren in het leveringscentrum. Bovendien zullen ongeveer 450 bestuurders die werken voor zelfstandige koeriersbedrijven, pakjes ophalen in het leveringscentrum en bezorgen aan klanten van Amazon in heel Nederland.

“We zijn enorm tevreden dat wij een marktleider als Amazon kunnen helpen, door hen van het ideale leveringscentrum op de beste locatie van Nederland te voorzien. Deze zogeheten 'last mile' is vaak moeilijk in dichtbevolkte gebieden zoals grootsteden; daarin moeten we dus als logistieke sector blijven innoveren, met duurzame out-of-the-box ideeën. Naast de XXL magazijnen die we in het verleden hebben ontwikkeld, neemt het aantal 'last mile'-oplossingen in onze portfolio toe, met kleinere units die specifiek ontwikkeld worden voor de levering aan de eindconsument, in een straal van 20 à 30 km”, vertelt Hylcke Okkinga, directeur Montea Nederland.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.