14 Dec
14Dec

Op 13 december werden vier nieuwe onafhankelijke bestuurders aangesteld door de algemene vergadering van Muntpunt. Zij krijgen een mandaat voor vijf jaar en vervoegen de 7 bestuurders die door de politieke fracties- vanuit de Vlaamse Overheid (4 bestuurders waaronder de voorzitter) en Vlaamse Gemeenschapscommissie (3 bestuurders waaronder de secretaris)- werden voorgedragen en in mei 2021 werden aangesteld. Voorzitter van Muntpunt is Patrick Stouthuysen, secretaris is Dirk Moors. 

De nieuwe bestuurders komen uit de communicatiesector en de academische wereld. Het gaat om Anne Pailhès (freelance communication consultant) , Naïma Lafrarchi (onderzoekster, Universiteit Gent,  Jesse Stroobants ( Groepsbeheerder, Groep Humane Wetenschappen- KU Leuven + meerdere bestuursmandaten) en Ezra Eeman (Change Director, Mediahuis nv). 

De zoektocht voor de nieuwe bestuursleden liep via partnerorganisaties en mediakanalen van Muntpunt. Meer dan 30 kandidaturen dienden zich aan waarvan 9 kandidaten werden uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie, samengesteld uit leden van het bestuursorgaan en de algemeen directeur. Het bestuursorgaan stelde 4 kandidaten voor aan de algemene vergadering die op haar beurt de 4 kandidaten heeft aangesteld

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.