22 Nov
22Nov

Europees Parlementslid Esther de Lange van de Nederlandse christendemocratische partij CDA heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van het Europees halfrond. De 46-jarige vicevoorzitter van de EVP-fractie heeft dat in een brief aan de fractieleden van de Europese christendemocraten bekendgemaakt.

Kandidaten hebben tot maandag 12 uur de tijd zich aan te melden. De Lange is volgens ingewijden een grote kanshebber. Ze is tweede in rang bij de EVP, en veel Europarlementariërs zien ook graag een vrouw als voorzitter. Een van haar grootste rivalen is de vicevoorzitter van het parlement, haar Maltese fractiegenoot Roberta Metsola, die zich al kandidaat heeft gesteld.

Woensdag stemt de EVP over wie de partij naar voren schuift om de huidige voorzitter, de Italiaanse sociaaldemocraat David Sassoli, op te volgen begin volgend jaar.

De EVP-fractie vroeg in september nog dat de sociaaldemocraten en de liberalen zich aan de afspraak van 2019 houden en de EVP steunen wanneer ze een kandidaat-parlementsvoorzitter aanduidt.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.