Het Nederlandse zuivelbedrijf Royal A-ware neemt de aandelen over van het Belgische zuivelbedrijf Olympia uit Herfelingen, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Herne. Dat melden beide familiebedrijven dinsdagochtend zonder financiële details te geven.

Olympia wordt een onderdeel van de groep Royal A-ware, mits goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit. Aan bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveranciers van Olympia wordt niet geraakt. 

Olympia stelt zowat 170 mensen tewerk en boekt een omzet van ongeveer 95 miljoen euro. Het bedrijf haalt binnen een straal van 80 kilometer dagelijks verse weidemelk op in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. 

Olympia heeft 165 melkleveranciers, goed voor 100 miljoen liter. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, waaronder melk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen. Olympia werd in 1946 opgericht onder de naam "Zuivelfabriek van Herfelingen". 

In 1991 werd een nieuwe fabriek gebouwd die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room, waardoor internationale klanten en zuivelgroepen zoals Lactalis en Danone aangetrokken werden. 

Na een brand in 2012 in de dessertafdeling werd een nieuwe versafdeling opgericht. Naast het merk Olympia worden in Herfelingen ook veel private labels geproduceerd. Zo doet bijna elke grootwarenhuisketen in België een beroep op Olympia voor een of meerdere verse producten. 

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en moet een basis creëren voor verdere groei, klinkt het. 

"De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit", zegt Jan Anker, CEO van Royal A-ware. "Het bedrijf van de familie Van Impe is in haar meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel."

Bron: Belga


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.