Eerste hoofdcommissaris Nicholas Paelinck is door de algemene vergadering van de Vaste Commissie van de Lokale Politie verkozen als voorzitter. Voor het Vlaamse gewest is eerste hoofdcommissaris Serge Muyters als vicevoorzitter verkozen, voor Brussel is dat eerste hoofdcommissaris Michel Goovaerts en eerste hoofdcommissaris Olivier Libois voor het Waalse gewest. 

Daarmee zijn de vier voorgedragen (vice)voozitters dezelfde dan de voorbije twee jaar. Deze vier korpschefs vormen samen met een vaste secretaris het dagelijks bestuur, zo meldt de commissie woensdag in een persbericht.

Tijdens de verkiezingen, die tijdens de zomervakantie plaatsvonden, kregen de korpschefs van de 185 lokale politiezones de kans om hun keuze kenbaar te maken en een vertegenwoordiger te kiezen voor hun provincie o f het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Afhankelijk van het aantal inwoners worden daarna per provincie 1 of 2 leden aangeduid. 

Dinsdag verkozen de leden van de algemene vergadering het dagelijks bestuur. De aanstelling ervan zal binnenkort bevestigd worden door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.  

De Vaste Commissie van de Lokale Politie is belast met strategische adviezen en de behandeling van dossiers die een invloed hebben op het functioneren van de lokale politie en op de ge├»ntegreerde politie als geheel. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.