John Cockerill lanceert een investeringsfonds van 42 miljoen euro met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups, ten dienste van industriële transformatie. Andere betrokken partijen zijn de FPIM, de SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM.

Industrya wordt gekapitaliseerd voor 42 miljoen euro, waarvan 22 miljoen wordt bijgedragen door John Cockerill en 20 miljoen door de andere partners (elk 5 miljoen euro). Het doel: investeren in gedurfde, innovatieve start-ups en scale-ups die vorm willen geven aan de industrie en de wereld van morgen.

Naast zijn unieke aandeelhoudersstructuur, die een wereldwijde private industriële speler samenbrengt met toonaangevende Belgische publieke investeerders en erkende experts op het gebied van Venture Capital en Venturing, onderscheidt Industrya zich door zijn positionering: het is namelijk een van de enige investeringsfondsen in Europa die naast investeringen en participaties in start-ups en scale-ups ook hands-on-ondersteuningsprogramma's op maat aanbiedt.

Via zijn oprichters biedt Industrya deze start-ups en scale-ups toegang tot een nationaal en internationaal netwerk van expertise en geavanceerde technologieën, en tot industriële markten en ecosystemen. Zo krijgen ze de kans industriële en financiële klanten en partners te ontmoeten en samenwerkingen op te zetten. Op een zeer pragmatische manier biedt Industrya de start-ups en scale-ups die het begeleidt ook huisvesting en coworkingplekken aan bij de incubatoren of acceleratoren van z'n partners, in Luik, Genk, Brussel of Parijs.

Industrya ondersteunt en investeert in B2B- of B2B2C-start-ups en -scale-ups met een sterk groeipotentieel op nationale en internationale markten, die actief zijn in de sectoren van de energietransitie, Industrie 4.0, smart manufacturing en nieuwe materialen of die strategische oplossingen bieden voor de ontwikkeling van Industrie 4.0, zowel op Belgisch als op Europees niveau.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.