Willow, het populaire social media platform, kondigt een nieuwe kapitaalronde aan. Nieuwe aandeelhouders SmartFin en PMV staan samen met bestaande investeerders imec.istart, Alex Brabers en Marc Vanderheyden in voor de extra funding 1,5 miljoen euro. Met de bijkomende financiering wil Willow (officieel Contento NV) nog meer bedrijven en ondernemers helpen met hun social media. Bijkomend wil de scale-up ook haar internationale voetafdruk verder vergroten. 

Het in 2018 opgerichte technologie bedrijf heeft als algemene missie om social media marketing toegankelijk te maken voor KMO’s die vandaag niet over de middelen noch over de kennis of tijd beschikken om dit volledig zelf te doen. “Het is onze visie om op termijn dé enige oplossing te zijn die professionele dienstverleners en ondernemers nodig hebben om hun social media aanwezigheid te beheren en te beheersen. Van structuur, over inspiratie tot begeleiding en optimalisatie,” vertelt CEO en oprichter Ludwig Dumont. 

Vandaag zijn honderden ondernemers en zakelijke dienstverleners klant bij Willow, waarvan ongeveer 70% in België en Nederland en 30% in de Verenigde Staten. Het bedrijf ziet veelbelovende tractie bij accountants en fiscalisten, HR-professionals en juridische dienstverleners. De kapitaalronde met SmartFin, PMV en de bestaande aandeelhouders heeft als doelstelling om zoveel mogelijk professionele dienstverleners en ondernemers te helpen met hun social media enerzijds en anderzijds om de organisatie volop te gaan voorbereiden op een heuse schaalvergroting. 

Alex Brabers wordt voorzitter van de raad van bestuur. Hij was bijna 30 jaar aan de slag bij GIMV als Chief Business Operations. Brabers is ook voorzitter en mede-eigenaar van Youconnect, het juridisch adviesbureau van zijn partner en juriste Ilse Tack. Daarnaast is hij o.a. ook actief als bestuurder bij 3d investors, Automation en het Festival Van Vlaanderen. “Er is heel wat potentieel. Gedurende de eerste 3 jaren heeft het bedrijf een solide markt gevonden, daar een aangepast aanbod voor gemaakt en bewezen dat het capabel is om commerciële tractie te genereren. Gedurende de komende 18 tot 24 maanden moeten we nu bewijzen dat we klaar zijn om echt te gaan schalen. Ik ben verheugd om als voorzitter hierbij te kunnen begeleiden,” aldus de nieuwe voorzitter. 

De andere bestuursleden van Willow zijn oprichter Ludwig Dumont, Thomas Depuydt (Smartfin), Isabelle Tennstedt (PMV), Steven Van Kerkhoven (medeoprichter en COO).

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.