18 Dec
18Dec

Bij autoruitenhersteller Belron, bekend van het merk Carglass, is de nieuwe aandeelhoudersstructuur afgerond, zo maakte het bedrijf vrijdag na beurs bekend.

Nieuwkomers zijn de Amerikaanse investeringsfondsen Hellman & Friedman en BlackRock, en het Singaporese fonds GIC, die samen 16,8 procent van het kapitaal in handen kregen. Dat is iets meer dan de beoogde 13 procent die deze zomer werd aangekondigd. De voorwaarden van de overname bleven onveranderd.

D'Ieteren Group blijft met 50,01 procent van de aandelen van Belron meerderheidsaandeelhouder. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier Rice (CD&R) verminderde haar belang tot 20,3 procent en houdt die aandelen via een nieuw 'special purpose vehicle' "dat werd opgericht om zijn partnerschap met D'Ieteren Group, de nieuwe aandeelhouders van Belron en zijn managementteam te verlengen", luidt het in een persbericht.

Belron is gespecialiseerd in het herstel en de vervanging van autoruiten. De onderneming, actief in veertig landen, boekte in 2020 een omzet van 3,9 miljard euro. De ongeveer 25.000 werknemers van Belron krijgen nu een bonus, kondigt het bedrijf vrijdag nog aan.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.