Bernard Gustin, voormalig topman van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, stapt in de raad van bestuur van Brussels South Charleroi Airport (BSCA). Dat heeft de uitbater van de luchthaven van Charleroi donderdag aangekondigd.

Gustin was jarenlang de CEO van Brussels Airlines, tot in de lente van 2018. In de raad van bestuur van de luchthaven van Charleroi wordt hij ondervoorzitter. De nieuwe voorzitter is Gilles Samyn. Hij is vooral bekend voor zijn passage bij de bedrijven van de eind 2018 overleden investeerder Albert Frère, en was er onder meer gedelegeerd bestuurder van de Nationale Portefeuillemaatschappij. Samyn zit al langer in het bestuur van BSCA. Ook Stéphane Burton, die bestuurder wordt, is een bekende naam in de luchtvaartwereld. Hij is de CEO van de luchtvaartgroep Blueberry Group, de holding boven het vliegtuigonderhoudsbedrijf Sabena Aerospace en Sabca, dat vliegtuigonderdelen maakt. Burton zit ook in het bestuur van de luchthaven van Luik.

De raad van bestuur van Brussels South Charleroi Airport telt veertien leden. Ze zijn benoemd voor vijf jaar. Zij moeten mee de relance van de luchthaven na corona bewerkstelligen, net als "de diversificatie van de activiteiten en het aanbod", zo staat in een persbericht van de luchthaven.  Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad van bestuur werd ook een aandeelhoudersakkoord ondertekend over de herfinanciering van de luchthaven. Er werden de voorbije maanden kapitaalverhogingen en schuldherschikkingen onderhandeld, voor in totaal 40 miljoen euro, om de corona-impact het hoofd te bieden.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.