De beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking moet al voor de tweede maal een opvolger voor Romain Cools aanduiden. Aanvankelijk was Belgapom uitgekomen bij Tom Vandenkendelaere, maar die besloot uiteindelijk Kris Peeters op te volgen in het Europees parlement.

De nieuwe CEO Christophe Vermeulen gaat op 1 januari aan de slag. Cools gaat met pensioen, maar blijft actief als adviseur tot half 2021.Vermeulen is jurist van opleiding en werkte de voorbije jaren in het Europees parlement als adviseur handel en buitenlands beleid. Hij was in 2019 een van de zeven kandidaten om voorzitter te worden van de CD&V.

In oktober werd ook een nieuw bestuur verkozen met namens de sectie handel als leden : Marc Bauden (Marc Bauden), Ben Muyshondt (Pomuni Fresh & Trade), Bart Nemegheer (Aardappelhoeve), Marc Seru (MSAV) Rik Tanghe (RTL Patat) en Heike Valcke (Valcke aardappelen). Namens de sectie verwerking zetelen : Jan Clarebout (Clarebout), Yves De Vinck (Roger & Roger), Wim Lannoey (Remofrit), Hannelore Raes (Agristo), Emanuel Van den Broeke (Lutosa) en Marc Van Herreweghe (Mydibel). Het mandaat van Marc Van Herreweghe als voorzitter werd verlengd 

De Belgische aardappelverwerkende industrie heeft vorig jaar, ondanks de moeilijke groeiomstandigheden als gevolg van extreme hitte en droogte en dit zowel in het seizoen 2018-2019 als 2019-2020, opnieuw het record aan verwerkte aardappelen scherper gesteld. Met bijna 5,3 miljoen ton aardappelen, verwerkt tot friet, pureeproducten, chips, vlokken en granulaten of voorgekookte aardappelen, kende het cijfer van 2018 een stijging met 3,8 %. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.