De Raad van Bestuur van Proximus heeft de benoeming van Anne-Sophie Lotgering tot Chief Enterprise Market Officer goedgekeurd. Christophe Van de Weyer werd benoemd tot Chief Operating Officer binnen de Enterprise Business Unit. Deze benoemingen kaderen in de vervanging van Bart Van Den Meersche, die beslist heeft om op 1 juli 2020 een punt te zetten achter zijn actieve professionele loopbaan als topmanager.

Anne-Sophie Lotgering, Chief Enterprise Market Officer

Anne-Sophie Lotgering zal op 13 juli haar nieuwe functie opnemen. Ze zal Chief zijn van de Enterprise Business Unit, een rol die cruciaal is voor de verdere ontwikkeling en groei van Proximus als de betrouwbare partner en koploper in telecommunicatie en ICT. Daarom zal ze nieuwe ecosystemen en partnerships verkennen en uitwerken om de toekomstige groei en ontwikkeling van de activiteiten van de business unit op de snel en ingrijpend veranderende Enterprise-markt te garanderen.

Mevrouw Lotgering is geboren in het Verenigd Koninkrijk en heeft de Franse en Nederlandse nationaliteit. Ze woont in Brussel en heeft vele jaren op verschillende continenten gewerkt en gewoond. Na het behalen van haar diploma Geschiedenis aan de Sorbonne in Parijs bouwde ze een internationale loopbaan uit in sales en marketing in de telecommunicatie-, ICT- en energiesector. Dat bezorgde haar uitgebreide ervaring op het vlak van sales, strategische planning en het ontwerpen en uitvoeren van transformaties op groepsniveau. Hiervóór werkte ze meer dan 17 jaar voor de Orange Group. Ze werkte ook voor Microsoft als Services General Manager Central Eastern Europe in de periode 2017-2018. Sinds september 2018 was ze Chief Digital and Marketing Officer en was zo lid van de Executive Management Board bij Orange Business Services, de B2B divisie van de Orange Group.

Christophe Van de Weyer, Chief Operating Officer binnen de Enterprise Business Unit

Gezien de belangrijke toekomstige uitdagingen van de Enterprise Business Unit werd Christophe Van de Weyer benoemd tot COO. In deze rol zal hij zich specifiek toeleggen op - en een brede en leidende rol spelen in - de meerjarige transformatie van de businessunit. De heer Van de Weyer zal in zijn functie rapporteren aan de Chief Enterprise Market Officer en zal op 1 juli in zijn nieuwe functie stappen.

Christophe Van de Weyer behaalde een masterdiploma Handelsingenieur aan de KU Leuven en volgde een Executive Education Program aan Stanford Graduate School of Business. Hij kan terugblikken op een succesvolle loopbaan als consultant met een staat van dienst van bijna 20 jaar bij Bain & Company, waarvan 8 jaar als Partner. In deze rol stond hij aan het hoofd van de Telecom & Tech-practice voor de Benelux en maakte hij deel uit van het Practice Leadership Team van Europa en het Midden-Oosten, waarbij hij directieteams van telecom- en technologiespelers in meer dan 15 landen adviseerde in het benutten van hun volledige strategisch en operationeel potentieel. Christophe was ook Bain's Global capability leader voor B2B full potential in telecommunicatie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij ruime ervaring opgedaan met het plannen van waardecreatie, M&A, digitale transformatie en het verbeteren van de klantenervaring.

Samenstelling en rolverdeling van het directiecomité van de onderneming bijna rond

Met de benoeming van Anne-Sophie Lotgering als Chief Enterprise Market Officer en de benoeming van Jim Casteele als Chief Consumer Market Officer in februari moet nu nog de functie van CFO worden bevestigd. Voormalig CFO Sandrine Dufour besliste om vanaf 1 juni een nieuwe wending aan haar loopbaan te geven en het selectieproces voor haar vervanging is nog aan de gang. Proximus hoopt het proces snel af te ronden en in afwachting heeft Katleen Vandeweyer op 1 juni de rol van CFO ad interim opgenomen, zoals ze dat in het verleden al met succes heeft gedaan.

In april gaf de lancering van de #inspire2022 strategie, met een focus op netwerken, aanleiding tot de oprichting van een specifieke Network Business Unit, inclusief de Wholesale Business, geleid door Geert Standaert. Deze businessunit omvat niet alleen de uitrol van de netwerken van de toekomst (5G en Fiber), ondersteund door een belangrijk investeringsplan, maar ook verschillende initiatieven om het Proximus netwerk open te stellen voor externe partijen.


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.