Radial, een Amerikaanse logistieke dochteronderneming van bpost, krijgt een nieuw bestuur. De huidige nummer twee, COO Laura Ritchey, zal samen met financieel directeur Gary Crowe de leiding overnemen met onmiddellijke ingang, zo maakte bpost donderdag nabeurs bekend. Zij zullen rechtstreeks gaan rapporteren aan de CEO van bpost, Dirk Tirez.

Huidig CEO van Radial, Ilias Simpson, kwam nog maar een jaar geleden aan het hoofd van de Amerikaanse activiteiten en zal die post nu tegen het einde van dit jaar verlaten. Er werd gekozen voor een uitgebreide overgangsperiode, omdat eindejaar traditioneel de drukste periode van het jaar is in de pakjessector.

Simpson was nog lid van het directiecomité van bpost, maar dat geldt niet voor zijn opvolgers. Die gaan wel rechtstreeks rapporteren aan de CEO.

Radial was enkele jaren geleden nog het zorgenkind van bpost, maar slaagde er vorig jaar in om winstgevende groei op te tekenen. Donderdag zegt bpost dat het bedrijf "op weg is om te voldoen aan de verwachtingen die destijds bij de overname werden gesteld (...) Wij hebben sterke groeiambities en zullen Radial US zowel in omvang, als in winst laten groeien om een leidende positie te behouden in e-commerce logistiek in de VS."

Daarnaast besliste bpost ook om Ross Hurwitz, huidig HR-directeur en verantwoordelijke voor alle juridische, compliance, risk management en governance zaken bij Radial, te benoemen tot Chief Legal Officer van de groep. "Ross heeft een diepgaande juridische ervaring, een grote zakelijke maturiteit en is de laatste jaren nauw betrokken geweest bij de groepsbrede juridische besprekingen", aldus de CEO.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.