20 May
20May

Tijdens de algemene vergadering van Mithra werd de nieuwe raad van bestuur benoemd. De nieuwe raad zal een dubbele pariteit hebben, met vijf vrouwen en vijf mannen, en vijf onafhankelijke en vijf niet-onafhankelijke bestuurders. Ajit Shetty zal in juni de functie van voorzitter van de raad overnemen, als opvolger van Patricia van Dijck, die onafhankelijk bestuurder zal blijven. Vier andere bestuurders werden benoemd: Liesbeth Weynants, An Cloet, Amel Tounsi en Valérie Gordenne. 

“De algemene vergadering heeft ook de benoeming goedgekeurd van Erik Van Den Eynden (CEO van Straco) als onafhankelijk bestuurder na zijn coöptatie in november laatstleden, en heeft de mandaten verlengd van Gaëtan Servais (CEO van Noshaq) , François Fornieri, Liesbeth Weynants en Jean-Michel Foidart," aldus Mithra in een verklaring.

Anderzijds heeft Stijn Van Rompay, die benaderd werd om zitting te nemen in de raad van bestuur, uiteindelijk beslist om zijn kandidatuur in te trekken, na de benoeming van zijn vader Leon Van Rompay tot CEO. 

Jean Stéphenne, voormalig hoofd van GSK in België, is wegens de huidige gezondheidscrisis "momenteel niet in staat om een nieuwe bestuursfunctie op zich te nemen naast zijn huidige prioritaire opdracht binnen de biotech CureVac. 

Het Luikse bedrijf, waarvan de Vlaamse zakenman Marc Coucke een belangrijke aandeelhouder is, concentreert zich op de ontwikkeling van drie op Estetrol gebaseerde producten, waaronder de nieuwe generatie anticonceptiepil "Estelle".

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.