02 Jan
02Jan

Raymond Cretskens is supporter in hart en nieren en als Limburgse ondernemer een belangrijke sponsor van de befaamde volleybalclub. Hij zetelt er al enkele jaren in het bestuur. De ondernemer bouwde als selfmade man een divers zakenimperium uit. Het hoofdkwartier van de Groep Cretskens ligt in Dilsen-Stokkem. De groep omvat achttien Carrefour-supermarkten, industriële bakkerij Crelem Bakeries,  industriebouw AKP en enkele vastgoedbedrijven. Raymond Cretskens runt samen met zijn echtgenote Suzy Lemmens en drie dochters een bedrijvengroep die intussen al meer dan 800 mensen tewerkstelt. 

Greenyard Maaseik vindt haar oorsprong in de jaren 50. Er werd in die tijd volleybal gespeeld in het Heilig Kruiscollege te Maaseik. De club van het college was alleen toegankelijk voor studenten. Nadat enkele van deze studenten de school verlieten richten ze in 1960 de club Mavoc op, die langzaam opklom naar de nationale reeksen. In 1975 promoveerde de club naar de eredivisie als D&V Motors, met de naam van de nieuwe sponsor. Tien jaar later veranderde de club haar naam in Noliko Maaseik en won de club de beker en speelde daarna voor het eerst Europees, tegen SC Leipzig. In 2017 introduceerde de club een nieuwe naam voor haar thuishaven. De LOTTO-Dôme werd omgedoopt tot de STEENGOED Arena. Halverwege datzelfde seizoen won Noliko de voor het eerst georganiseerde Champions Cup. In 2018 besloot de club van naam te veranderen. Noliko werd als sponsornaam vervangen door Greenyard, dat het bedrijf Noliko in 2011 had overgenomen. In 2019 won de club voor de 16de keer de landstitel in de Liga A. 

De nieuwe voorzitter zal inzetten op jeugd-, senioren- en G-sportwerking en werkt aan verdere uitbreiding en verjonging van sponsors.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.