26 Oct
26Oct

Het North Sea Aviation Center (NSAC) bouwt twaalf nieuwe vliegtuigloodsen op de luchthaven van Oostende. Dat meldt de luchthaven dinsdag. De oude loodsen worden daarvoor afgebroken. De eerste loodsen zijn al verkocht aan de Oostendse pilotenschool Ostend Air College.

Momenteel staan er op de General Aviation apron van de luchthaven negen oude boogloodsen en een betonnen loods. Die zullen plaats maken voor de twaalf moderne vliegtuigloodsen. "Door de bouw van de nieuwe loodsen, wordt er nieuwe huisvesting geboden specifiek voor General Aviation. 

De toekomst wordt hiermee gegarandeerd voor zowel professionele, recreatieve, educatieve en innovatieve luchtvaartuigen", zegt Erik Vermeersch, Managing Director van NSAC. "We zijn dan ook overtuigd dat deze investeringen een toegevoegde commerciële waarde zijn voor de regio en de luchthaven."

De nieuwe loodsen worden gebouwd met duurzaam materiaal en worden niet verwarmd. "Door de hoge isolatiegraad kunnen we de gebouwen binnenin wel vorstvrij houden". 

Omdat de loodsen grenzen aan het provinciaal domein Raversyde, wordt tussen het gebouw en de straat een groenzone voorzien met plantensoorten die ook in het domein voorkomen. De afgewerkte units worden te koop of te huur aangeboden. De eerste loodsen werden al gekocht door Ostend Air College. 

"General Aviation is een belangrijke pijler voor onze luchthaven", zegt CEO Eric Dumas. "Dit project zal een enorme meerwaarde creëren voor de General Aviation activiteiten op onze luchthaven en zal ook commerciële bedrijvigheid aantrekken van kleinere luchtvaartspelers."

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.