24 Aug
24Aug

 Met - 99,73 procent van de stemmen tegen en 0,27 procent voor – verliep de stemming voor onafhankelijke bestuurders bij Nyrstar zoals verwacht. De buitengewone algemene vergadering van het beursgenoteerde bedrijf verwierp de vraag van de kleine aandeelhouders om één of meer onafhankelijke bestuurders aan te stellen. 

Grondstoffenreus Trafigura heeft als grootse partij in het kapitaal van Nyrstar, het rijk voor zich zo goed als alleen. Trafigura bezit 24,42 procent van het beursgenoteerde Nyrstar en 98 procent van de operationele activiteiten. De beursgenoteerde onderneming houdt de resterende 2 procent aan na wat de kleine aandeelhouders, samen goed voor ruim 14 procent van het kapitaal, een hold-up bij klaarlichte dag door Trafigura noemen. 

'Trafigura wil gewoon geen inspraak', reageert Vansanten in De Tijd. 'Volgens hun eigen code van deugdelijk bestuur streven ze transparantie na en daarom hadden ze ons voorstel moeten goedkeuren of zich op zijn minst onthouden, zodat het ondanks onze afwezigheid toch zou goedgekeurd zijn.'

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.