De ondernemingsrechtbank van Nijvel buigt zich over twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. De toeristische speler telt nog steeds 129 personeelsleden en 45 winkels en kan mogelijk al van start gaan met vers kapitaal van het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund of het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital.

Die laatste heeft wel een bod uitgebracht waarbij 19 werknemers minder aan de slag blijven. Daarom moest ook de arbeidsrechtbank zich nog uitspreken over het bod, dat uiteindelijk maandag werd gehomologeerd. De voorbije weken hebben beide kandidaten informatierondes gedaan bij de personeelsleden om hen aan boord te krijgen.

Het personeel heeft geen stem in de toewijzing van een nieuwe kapitaalinvesteerder, maar bij vakbond ACLVB wordt gewezen op een groter draagvlak voor de werkwijze die Cim Capital vooropstelt.

Neckermann zit al maanden in een uitdagende financiële situatie nadat de Britse moederholding Thomas Cook eind 2019 op de fles ging. De Spaanse toerismereus Wamos nam het gros van de winkels over, maar door de coronacrisis kon die aandeelhouder zijn financiële verplichtingen niet langer nakomen.

Een schijf van 1 miljoen euro kwam begin februari niet aan, waardoor de Belgische vleugel opnieuw in moeilijkheden kwam. Maar een faillissement werd afgewend nadat de directie aan de ondernemingsrechtbank van Nijvel bescherming tegen schuldeisers had gevraagd via de Wet Continuïteit Ondernemingen en er een overdracht onder gerechtelijk gezag werd opgestart.

Bron: Belga

Meer weten over bedrijfsovernames? Lees dan onze reeks Corporate Finance 4.0 

 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.