Het bericht in zakenkrant L'Echo dat de RTL Group haar Belgische activiteiten (RTL Belgium) van de hand zou willen doen, "is in dit stadium slechts speculatie". Dat zegt de CEO van het mediabedrijf Philippe Delusinne in een bericht aan het personeel.

De Belgische dochteronderneming, die voor 100% in handen is van RTL Group, werd aanvankelijk voorgesteld als onderdeel van een "globaal pakket" met M6. In 2020 had RTL Belgium zwaar te lijden onder de terugval van de reclamemarkt. De omzet daalde met 14% tot 159 miljoen euro en de brutobedrijfswinst daalde met meer dan de helft tot 16 miljoen euro.

Volgens L'Echo heeft RTL Group zakenbank JP Morgan aangesteld om een verkoop te onderzoeken. De Belgische activiteiten omvatten drie televisiezenders (RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL), drie radiostations (Bel RTL, Contact en Mint), het videoplatform RTL Play en de reclameregie IP.

Een publieke reactie wilde Delusinne niet geven, maar in een bericht aan het personeel beklemtoont hij dat het gaat om "speculatie". Hij wijst ook op de positie die RTL Group en diens CEO Thomas Rabe sinds enkele maanden hanteert: "in de verschillende markten waar de groep actief is, wordt gekeken naar mogelijkheden van consolidatie, die verschillende vormen kan aannemen".

Eind vorig jaar heeft RTL Group de Belgische minderheidsaandeelhouders van RTL Belgium uitgekocht. Voordien had men 66 procent in handen; de rest zat bij Audiopresse nv, een joint venture van Rossel, IPM en Mediahuis. Sinds 28 december controleert RTL Group alle aandelen. Het uitkoopbedrag is niet bekend.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.