Yvan Vindevogel, die samen met Marc Coucke Omega Pharma oprichtte, bouwde Vision Healthcare de voorbije drie jaar uit tot de Europese marktleider in de onlineverkoop van vitaminen, gezondheidsproducten, cosmetica en voedingssupplementen. Via overnames is Vision Healtcare sterk gegroeid en heeft het vandaag bedrijven in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Vision Healthcare rondde vorige week de overname af van Naturamed, een onlineverkoper van vitaminen en voedingssupplementen in de Noorse stad Drammen. Door de overname krijgt het online platform nu ook voet aan de grond in Scandinavië.  Naturamed, dat dit jaar afklokt op 13 miljoen euro omzet en winstgevend is, was sinds 2014 in handen van de Zweedse beursgenoteerde groep Volati.

De overname past ook in de strategie van Vision Healthcare om een netwerk uit te bouwen dat alle Europese landen overspant. Volgens Vindevogel zit het bedrijf dicht bij die doelstelling. 'Behalve in Scandinavië willen we ook actief worden in Oost- en Zuid-Europa. We voeren gesprekken over drie overnamedossiers. Ik schat dat die over zes maanden afgerond zijn.' 

Bron: De TijdComments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.