Ontex kiest zes nieuwe bestuurders om zijn raad van bestuur te diversifiëren. Onder druk van het hefboomfonds ENA trekt de luierfabrikant vooral ervaring in retail en consumentenproducten aan boord. 

De raad van bestuur van Ontex draagt zes nieuwe bestuurders voor. Twee daarvan zullen als onafhankelijken zetelen: Manon Janssen, de CEO en voorzitter van het onderzoeksbureau Ecorys, en Isabel Hochgesand, de inkoopdirecteur van de verzorgingsmultinational Beiersdorf. 

Daarnaast versterkt Ontex de banden met zijn twee belangrijkste bestaande aandeelhouders. De holding GBL draagt Jesper Hojer voor, de voormalige CEO van de supermarktketen Lidl. Het investeringsfonds ENA kan nog meer zijn stempel drukken met drie nieuwe bestuurders: Gustavo Calvo Paz en Rodney G. Olsen, twee toppers van de papiergigant Kimberly-Clark, en Philippe Costeletos, een veteraan in de wereld van investeringsfondsen. 

Gilberto Marin Quintero trekt zich terug uit de raad van bestuur. Marin Quintero was bestuurder van de vennootschap sinds 2016, toen Ontex zijn bedrijf Grupo Mabe overnam.

Bron: DeTijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.