In de herfst van vorig jaar legde Capital Coach in een klap de hand op vijf lokale vermogensbeheerders. Die werden ondergebracht in een nieuw vehikel, dat de naam Auréus kreeg en 1,2 miljard euro aan klantenvermogens onder beheer had. Afgelopen herfst nam Auréus ook Amfora over, een vermogensbeheerder uit Goes. Met de overname van de family office Ritzer en Rouw heeft de investeringsgroep voor 2 miljard euro aan vermogens onder beheer.

Dat Capital Coach via Auréus de voorbije maanden vooral op Nederland focuste, is niet toevallig. De Nederlandse markt voor vermogensbeheer is bijzonder versnipperd en telt veel meer spelers dan de Belgische. Door de steeds strengere regelgeving, de razendsnelle digitalisering en de historisch lage rente lopen de kosten voor veel van die kleinere huizen hoog op. Heel wat vermogensbeheerders besloten daarop zichzelf in de etalage te zetten. 

Capital Coach profileert zich als een actieve investeerder in Belgische en Nederlandse kmo's. Het is ook actief op de vastgoedmarkt in België en Luxemburg via zijn zustervennootschap Licence to Construct, met hoofdzetel in Luxemburg. Tegelijk is Capital Coach actief als verzekeringsmakelaar, nadat het vorig jaar de Waregemse speler Callens heeft overgenomen. 

Om de Nederlandse deals van vorig jaar te financieren had Capital Coach aangeklopt bij de IT-ondernemer en investeerder Jos Sluys. Die was via zijn familiale vehikel Saffelberg een tijdlang aandeelhouder, maar zit intussen niet meer in het kapitaal.  Sluys treedt in bepaalde dossiers wel nog op als financier, viel vorig jaar te horen bij Capital Coach. 

Bron: De Tijd

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.