Het investeringsfonds Fortino  heeft een meerderheid gekocht in Sigma Conso. Het Brusselse softwarehuis maakt een saas-platform waarmee bedrijven de boekhoudingen van verschillende dochterfilialen op elkaar kunnen afstemmen. Het investeringsfonds van ex-Telenet-ceo Duco Sickinghe, trok er Patrick Van Deven aan als voorzitter.  

Van Deven werd vorig jaar bij C3.ai algemeen directeur van de EMEA-regio. Voorheen werkte Van Deven vijf jaar bij SAP en daarvoor bij SAS. Van Deven had ook een mooie loopbaan uitgebouwd bij SAP. In het begin was hij er algemeen directeur België en Luxemburg, maar werd na enkele jaren later doorgesluisd naar Nederland als vice president en managing director. Dat was een opvallende carrièreswitch voor een Franstalige Belg.

Tot de lente van 2014 werkte Van Deven nog voor SAS. Bij het in Tervuren (bij Brussel) gebaseerde SAS, gespecialiseerd in data-analyse, was hij algemeen directeur voor België en Luxemburg. Hij werkte vijftien jaar bij SAS. 

Sigma Conso is actief op de markt van de ‘corporate performance management’-software en heeft wereldwijd ruim zeshonderd klanten. Het gaat vooral om grote bedrijven als Aviapartner, BDO, Deloitte en KPMG. Hun software automatiseert het stroomlijnen van boekhoudingen, bijvoorbeeld met verschillende munten of waarderingsmethoden. De tool kan ook simulaties doorvoeren door de cijfers naar software als Microsoft Power BI door te sluizen.

De investering van Fortino moet Sigma Conso naar nieuwe groei leiden, vooral in de kernlanden Benelux, Frankrijk, Italië en Zuidoost-Azië. Ook overnames komen in het draaiboek voor, al zijn daar nog geen concrete plannen voor.

Fortino Capital is het investeringsfonds dat Ducko Sickinghe en Renaat Berckmoes oprichtten na hun doortocht bij Telenet. De maatschappij kondigde enkele maanden geleden nog aan dat het een tweede Benelux VC-fonds opstart waarmee het wil investeren in jonge, Europese software- en techbedrijven. Dat fonds wordt met zo’n tachtig miljoen euro gespijsd. De investering in Sigma Conso komt echter uit het groeifonds van Fortino. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.