Patrick De Haes stopt als CEO van Oxurion en wordt nu voorzitter van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Tom Graney. De nieuwe CEO kwam pas in oktober aan boord als financieel directeur. Graney is een veteraan van de farmasector: na 20 jaar bij Johnson & Johnson was hij de voorbije jaren onder meer financieel directeur van Vertex Pharmaceuticals en Generation Bio.

"Ik kijk ernaar uit om Tom en de rest van het Oxurion team te steunen in mijn nieuwe rol als voorzitter, nu we een aantal belangrijke mijlpalen in de klinische ontwikkeling in de komende maanden. Ik ben ervan overtuigd dat onze kandidaat-geneesmiddelen het potentieel hebben om een belangrijk verschil te maken in het leven van een groot aantal patiënten met een zichtbedreigende ziekte.," aldus de nieuwe voorzitter.

De groep wil met de experimentele middelen THR-149 en THR-687 een niche verwerven voor de behandeling van de oogaandoening DME (diabetisch maculair oedeem) bij diabetespatiënten. Dat onderzoek zit echter nog in een vrij prille - tweede - onderzoeksfase. Begin dit jaar was de kas van Oxurion bijna leeg, maar een instap van de Franse groep Negma geeft Oxurion ademruimte tot 2022.

Bron: De TijdComments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.