14 Nov
14Nov

Paul Cools studeerde rechten aan de UFSIA (nu Universiteit Antwerpen) en startte in 1984 als advocaat aan de Antwerpse Balie. In 1992 richtte hij la-on op. Cools is daarnaast een erkend bemiddelaar (Harvard Law School). Hij geeft ook cursussen ‘Bemiddelen en onderhandelen’ aan bedrijven en organisaties. Tussen 2008 en 2013 was hij voorzitter van de Vlaamse Opera. Tot 2018 zetelde hij in de raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen.

Intendant Joost Maegerman: “Paul is een ondernemer met een warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie die moeiteloos matcht met de toekomstplannen van Antwerp Symphony. Samen met hem zetten we het Antwerp Symphony Orchestra verder internationaal op de kaart.”

Naast de nieuwe voorzitter werden ook Caroline Bastiaens, Lucrèce Callebaut, Hamid Douibi en Yvette Jacobs benoemd als nieuwe leden van de raad van bestuur. Zij voegen zich bij de bestaande bestuurders Nabilla Ait Daoud, Wouter De Geest, Veroniek De Mulder, Luk Lemmens, Griet Nuytinck en Johan Verbist.

Afscheidnemend voorzitter Hugo Van Geet werd in 2012 voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra, toen deFilharmonie. Hij overzag een aantal ingrijpende wijzigingen zoals de ingebruikname van de nieuwe Koningin Elisabethzaal, een klassieke concertzaal van wereldniveau, als vaste residentie van het orkest. Ook de aanstelling van huidig intendant Joost Maegerman is zijn verdienste. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter een toenadering tot de bedrijfswereld door de oprichting van een Ondernemerskring en Mecenasgilde.

“Als groot liefhebber van muziek en kunst in het algemeen is dit een uitdaging waarvoor ik met veel zin mijn bestuurservaring zal inzetten. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren intensief samen te werken met intendant Joost Maegerman en zijn team.” vertelt Paul Cools, voorzitter Antwerp Symphony Orchestra<

Bron. Klassiek-Centraal

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.