Vlaanderen Circulair ging in 2017 van start met als doel om de transitie naar de circulaire economie in Vlaanderen te bewerkstelligen tegen 2050. De huidige Vlaamse regering bevestigde die doelstelling en sprak de ambitie uit om van Vlaanderen tegen 2030 al een circulaire koploper te maken in Europa, zeggen de Vlaamse ministers in een persbericht.

Vlaanderen Circulair zal daarvoor, met ondernemer Paul De Bruycker (CEO van Indaver) als nieuwe voorzitter, ambities formuleren, de strategie uittekenen en in actie komen via zes thematische werkagenda's: circulair bouwen, chemie/kunststoffen, de maakindustrie (textiel, meubelen, elektro, batterijen,...), de bio-economie, waterkringloop en voedselketen.

Voor elk van de zes werkagenda's zal in de loop van de volgende maanden een actieprogramma uitgewerkt worden, met publiek en private partners, dat na de zomer van 2021 klaar moet zijn. In de zomer van 2021 zal Vlaanderen Circulair tijdens haar eerste state of the union haar roadmap voorstellen.

Alle relevante sectorfederaties (VCB, Essenscia, Agoria, Fedustria, Fevia, Denuo, Vlaams Werkgeversplatform), de onderzoeksinstellingen VITO en het Steunpunt CE-Center, de BBL, de VVSG en Febelfin, zullen deelnemen aan de stuurgroep Vlaanderen Circulair.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.